ستاد مدیریت بحران در روستاهای شهرستان دماوند تشکیل می شود
نشست ستاد مدیریت بحران شهرستان دماوند به منظور آمادگی و هماهنگیهای لازم برای مقابله با آتشسوزی احتمالی در این شهرستان برگزار شد.
سرپرست معاونت امور فنی و عمرانی فرمانداری شهرستان دماونددر این نشست با بیان اینکه اخیراً آتشسوزی در کشور افزایش پیدا کرده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه شهرستان دماوند نیز زمینه این حادثه را دارد، باید آمادگی لازم برای مقابله با آن را داشته باشیم.
جواد جودکی افزود: با وجود اینکه امکانات محدودی در شهرستان دماوند وجود دارد، اما با ایجاد آمادگی لازم مشکل خاصی در این شهرستان در زمان وقوع حوادث نخواهیم داشت.
وی گفت: در نشستهای قبلی ستاد مدیریت بحران شهرستان دماوند، کارگروههای تخصصی این ستاد را تشکیل دادیم و به دنبال این هستیم تا کارها را به صورت علمی پیگیری کنیم.
سرپرست معاونت امور فنی و عمرانی فرمانداری شهرستان دماوند با اشاره به برگزاری نخستین نشست کارگروه امداد و نجات به همت جمعیت هلال احمر تصریح کرد: این کارگروه، آموزشهای لازم امداد و نجات را بر عهده دارد.
جودکی تأکید کرد: با توجه به اینکه در فصل گرما قرار داریم، احتمال وقوع سیلاب در منطقه وجود دارد که لازم است تا اداره امور منابع آب نسبت به فعالسازی کارگروه سیلاب ستاد مدیریت بحران شهرستان دماوند اقدام کند.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به وقوع زمین لرزه در هفتههای اخیر در منطقه دماوند باید کارگروه زلزله نیز تشکیل و اقدامات لازم صورت گیرد.
سرپرست معاونت امور فنی و عمرانی فرمانداری شهرستان دماوندبیان کرد: بر اساس دستورالعملها، ستاد مدیریت بحران باید تا سطح دهیاریها تشکیل می شود تا کارها به صورت گسترده در منطقه به انجام برسد.
جودکی متذکر شد: دستگاهها باید امکانات و نیازهای خود را مشخص و شهرداریها نیز نسبت به جانمایی باند بالگردها اقدام کنند.
وی با اشاره به کمبود تجهیزات در شهرستان دماوند افزود: در این خصوص اگر استفاده از تجهیزات به خوبی مدیریت شود، با امکانات موجود میتوان بحرانها را کنترل کرد.
سرپرست معاونت امور فنی و عمرانی فرمانداری شهرستان دماوندبا تأکید بر اطلاعرسانی حوادث برای مهار به موقع اضافه کرد: باید آمادگی لازم را با توجه به پوشش گیاهی این شهرستان که مستعد آتشسوزی است، داشته باشیم.
لازم به توضیح است در سال جاری به علت شرائط خوب بارشی،رویش گیاهان علفی و مرتعی در مراتع شهرستان دماوند از وضعیت نسبتاً مناسبی برخوردار بود که پس از شروع فصل گرما و هم زمان با خشک شدن گیاهان مرتعی همین پوشش متراکم مرتعی شرائط مستعدی را برای وقوع آتش سوزی های گسترده بوجود آورده که این شرائط توجه و احتیاط هر چه بیشتر مردم و مسئولان را برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی می طلبد.