بازار بی بسامان سیب دماوند
قاسم میرزایی نکو نماینده شهرستانهای دماوند،فیروزکوه و رودهن درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درباره مشکلات صادرات سیب،گفت:متاسفانه امسال مقادیر بسیاری از سیب های صادراتی در سردخانه ها باقی ماند؛درحالی که زمان برداشت سیب های جدید دراین حوزه انتخابیه فرا رسیده است.
ایشان در این خصوص تصریح کرد:برای بهبود محصول سیب باید چهار مرحله تولید،مصرف،صنایع تبدیلی و صادرات به نحو کارشناسانه ای تعریف شود.
وی با اینکه ما نیازمند صنایع تبدیلی مدرن در دماوند هستیم،یادآورشد:باید برای کشاورز مجموعه های حمایتی ایجاد شود تا کشاورز بتواند در زمینه کاشت،داشت و برداشت محصول به نحو مطلوب تولید و مازاد تولید را به سمت صنایع تبدیلی کاربردی رهنمون کند.
میرزایی با بیان اینکه تسهیلات مناسب و ارائه زمین عواملی است که می تواند تولیدات محصولات کشاورزی به نحو مطلوب حمایت کند،ادامه داد:مقادیر بالایی از سیب های دماوند در سردخانه ها مانده است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با بیان اینکه پس از اتفاقات اخیر در سفارت عربستان،صادرات سیب دماوند و محصولات کشاورزی به کشورهای منطقه با مشکلاتی روبرو شده است،یادآورشد:هزینه تولید سیب دماوند با نرخ فروش در سال گذشته برای کشاورز به صرفه نبود.
گفتنی است؛هزینه تولید سیب هرکیلو 1200 هزار تومان است؛اما این محصول کیلویی 800 تومان هم بفروش نرفت.
لازم به یادآوری است در سال گذشته قیمت سیب در بازار خرده فروشی دماوند و آبسرد که خود قطب تولید سیب در کشور می باشند رقمی در حدود 3500 تومان بود و به عبارت دیگر سود اصلی و واقعی به جیب دلال ها و واسطه ها واریز شده و هیچ حاصلی به جز زحمت برای باغداران باقی نمانده است.
متاسفانه در حال حاضر هیچ کارخانه یا کارگاه فرآوری محصولات باغی سردسیری در سطح شهرستان دماوند فعال نبوده و تقریباً تمام محصولات تولیدی باغداران منطقه بصورت تازه خوری و یا سردخانه ائی به بازار عرضه می شود و همین موضوع باعث اتلاف بخش عمده ائی از سیب تولیدی دماوند شده و در نتیجه انگیزه کار از کشاورزان بطور کلی سلب شده است لذا شایسته است مسئولان مربوطه با هدایت سرمایه گذاران در کانال صحیح زمینه شکوفائی صنایع تبدیلی کشاورزی را در این شهرستان را فراهم آورندپ و بدینوسیله ضمن جلوگیری از اتلاف منابع مشکل اشتغال را نیز بصورت قطعی حل نمایند.