اخذ عوارض اقامت از اتباع بیگانه
رئیس شورای شهر تهران از تعیین نرخ عوارض شهری برای اتباع بیگانه خبر داد و گفت: این موضوع در صحن شورا مورد بررسی قرار خواهد گرفت. روز گذشته مهدی چمران با بیان اینکه تعیین عوارض شهری برای اتباع بیگانه بحث قدیمی است که مدت هاست بر روی آن کار کارشناسی انجام شده است، عنوان کرد: لایحه اخذ عوارض از مهاجران خارجی که در پایتخت کار می کنند به زودی در صحن شورا مورد بررسی قرار می گیرد، زیرا در پایتخت بیشترین رقم مهاجران وجود دارد، اما هیچ گونه عوارضی از آنها دریافت نمی شود. او ادامه داد: با هماهنگی نیروی انتظامی، وزارت کشور و فرمانداری عوارضی مشخص شده که در صورت تصویب در صحن شورا از این پس اتباع بیگانه مقیم تهران به طور رسمی عوارض پرداخت می کنند.
در حالی که در سالهای اخیر وزارت کشور برخوردها نسبت به حضور غیرقانونی اتباع بیگانه در کشور را تشدید کرده است و در شرایطی که هنوز صدها هزار نفر به صورت غیر قانونی در ایران زندگی می کنند شورای شهر تهران در نظر دارد از اتباع بیگانه ای که حضورشان در پایتخت قانونی است عوارض دریافت کند. رئیس شورای شهر تهران در حالی روز گذشته این خبر را اعلام کرده است که اکنون برخی از شهرداری ها در شهرهای مختلف این کار را انجام می دهند.
مهاجرت بیرویه اتباع کشورهای خارجی به ویژه اتباع افغانستان، پاکستان و عراق به ایران طی سال های اخیر، مشکلاتی را به وجود آورده و بی تدبیری برخی مسئولان امر و ضعف قوانین موجود امروز به پیدایش معضلات بسیاری از جانب اتباع خارجی منجر شده است، به نحوی که اینک کنترل و مهار آن فارغ از صرف وقت و هزینههای سنگین به برنامهریزیهای کارشناسی و عملیاتی نیاز دارد.
با توجه به گزارشات ارائه شده از سوی وزیر کشور در اردیبهشت سال گذشته، حدود دو میلیون و 500 هزار نفر افغانستانی بر اساس آمار در کشور حضور دارند و بعد از افغان ها، پاکستانی ها بیشترین مهاجران به کشورمان را تشکیل می دهند. هم اکنون350 هزار دانش آموز و 11 هزار دانشجوی افغان در دانشگاههای ایران مشغول تحصیل هستند و 17 هزار نفر از فارغ التحصیلان دانشگاههای ما هم از اتباع افغانستان هستند. بخش مهمی از بازار کار و اشتغال در دست اتباع افغانستانی است، اما این به گونه ای نیست که برای اتباع ایرانی اشتغال نباشد، زیرا ایرانی ها تمایلی برای کار در مشاغلی را که این افراد در آن مشغولند ندارند.
شهر کوچک آبسرد نیز هم اکنون پذیرائی بیش از 6000 نفر مهاجر افغان می باشد که این جمعیت مازاد بار مالی سنگینی را به این شهرداری این شهر وارد آورده است،هزینه هائی حفظ و نگهداری اموال و تاسیسات شهری،ساخت و نگهداری معابر شهری،نظافت کوچه ها و خیابانهای شهر و جمع آوری پسماند، تامین روشنائی شهر و... بخش کوچکی از هزینه های کمرشکنی است که بار تامین آن بر دوش شهرداری آبسرد و به تبع شهروندان ایرانی این شهر می باشد حال آنکه به علت تغییر ترکیب جمعیتی شهر آبسرد هم اکنون بیشترین استفاده از این امکانات را مهاجرین افغان می برند و این درحالی است که ایشان هیچ مشارکتی در تامین هزینه های شهر ندارند.
پیشنهاد این رسانه به اعضاء محترم شورای اسلامی شهر آبسرد و شهرداری آن است که با پیروی از شورای شهر تهران و با انعکاس دقیق مشکلات موجود به مقامات استانداری و وزارت کشور مقدمات اخذ عوارض اقامت از اتباع بیگانه را فراهم نموده و بدینوسیله بخشی از هزینه های کمر شکن شهرداری را از طریق اخذ همین عوارض تامین نمایند.